• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Перемога в конкурсі патріотичної поезії та відзнака Івана Андрусяка

Перемога в конкурсі патріотичної поезії та відзнака Івана Андрусяка

2019-02-04

/Files/images/P_20190117_132533.jpg Ангеліна Зубач

Культурною референтурою ОУН було зорганізовано перший всеукраїнський конкурс патріотичної поезії імені Олени Теліги та Олега Ольжича, в якому взяла участь і вихованка Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості..
3 лютого з нагоди відзначення 90–річчя Організації українських націоналістів було оголошено результати конкурсу. Ангеліна Зубач, котра займається в гуртку «Журналістика» під керівництвом Ніни Корець, здобула почесне І місце у віковій категорії 11-14 років. Роботи оцінювало журі у складі Ніни Головченко, літературознавця, керівника КР ОУН, Івана Андрусяка, поета, дитячого письменника, Бориса Гуменюка, поета-воїна, громадського діяча, Сергія Пантюка, поета, прозаїка, громадського діяча та голови журі Богдана Червака, голови ОУН.
Але приємні сюрпризи на цьому не завершилися. Ангеліна здобула ще й персональну відзнаку від Івана Андрусяка «За віртуозність у володінні вільним віршем». Надзвичайно радісно отримувати вагому відзнаку від людини, котра недавно стала лауреатом цьогорічної Премії Кабінету Міністрів України імені Лесі Українки, перемігши у номінації «Літературні твори для дітей і юнацтва».
А зовсім недавно на «Літературній ялинці», проведеній в позашкільному закладі, вихованка отримала в дарунок книгу вибраних творів переможців відкритого літературного конкурсу для дітей і молоді у жанрі фантастики та фентезі «ФантФест». До неї ввійшли кілька кращих прозових оповідань за період 2014-2018 року, серед яких — «Місяць за райським коловоротом» Ангеліни Зубач. А «Нариси бурси» Антона Санченка — додатковий бонус від Херсонської бібліотеки, яка є організатором конкурсу з незмінним головою журі, золотою письменницею Украни Дарою Корній.

Кiлькiсть переглядiв: 365