• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вихованки БДЮТ -- переможці Всеукраїнського конкурсу "Море талантів"

Вихованки БДЮТ -- переможці Всеукраїнського конкурсу "Море талантів"

2019-09-16

Ще один переможний крок у творчості вихованок літературної студії Шацького БДЮТ. Дівчата стали переможцями VIII всеукраїнського конкурсу дитячої і юнацької літературної творчості «Море талантів», що проходив в рамках Одеського міжнародного Корнійчуковського фестивалю дитячої літератури. Так, Наталія Цюпящук здобула І місце, а Ангеліна Зубач — ІІІ у номінації короткої прози (15-18 років). Хоча конккурс був на довільну тематику, в центрі їхніх творів одвічна тема кохання, от тільки в Наталі — щемливо-романтична історія, а в Ангеліни — художньо-філософські роздуми про різноманіття любові. Вони припали до душі багаточисельному журі (22 спеціалістів!), яке очолював Володимир Рутківський — поет, письменник, журналіст, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шеченка.

«Загалом «Море талантів» обʼєднало 144 автори від 6 до 18 років із Волинської, Закарпатської, Київської, Криворіжської, Одеської, Полтавської, Харківської, Херсонської, Хмельницької, Черкаської, Чернігівської областей України, а також гостей конкурсу з Киргизії та Росії.

Відкривати таланти головне завдання конкурсної програми фестивалю. Та не менш важливо створити умови для зустрічі нових літературних творів з читачами. Саме тому за підсумками кожного конкурсного сезону видаються збірки творів лауреатів. Альманах поезії та прози цьогорічного конкурсу містить 163 сторінки з чудовими ілюстраціями фіналістів VIII всеукраїнського конкурсу цифрового малюнка «iParus», який також являється частиною Корнійчуковського фестивалю.

Для юних авторів «Моря талантів» участь в конкурсі — це можливість доторкнутися до чарівного світу літератури, вдосконалюватися, шукати свій стиль. В їх роботах — фантазія, жага нових вражень, роздуми, спостереження.

За юними авторами стоять їх наставники, вчителі, керівники студій, бібліотекарі, батьки, друзі. Дякуємо за те, що підримуєте і надихаєте дітей.» — ділиться Галина Безикович, голова оргкомітету фестивалю.

Окрім дипломів переможців, вихованки отримали альманахи «Море талантів» та подарункові сертифікати від книжкового магазину «Бук». На жаль, в сонячній Одесі дівчата не побували, та нагороди знайшли своїх героїв: всім, хто не зміг приїхати, надіслали трофеї поштою. А вручила їх з побажаннями нових злетів і досягнень керівник літературної студії та очільниця Шацького БДЮТ Ніна Корець.



Кiлькiсть переглядiв: 174