Свято юних літераторів

2019-11-05

/Files/images/P_20191031_124538.jpg

/Files/images/P_20191031_123413.jpg31 жовтня 2019 року в обласній бібліотеки імені Олени Пчілки відбулось відзначення та урочисте нагородження переможців та лауреатів обласного заочного конкурсу юних літераторів Волині, який організований управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації, Волинською обласною Малою академією наук і Волинською обласною організацією Національної спілки письменників України.

Серед талановитих школярів та їхніх наставників, яких зібралось тут більше сотні, були й представники Шацької громади — Ангеліна Зубач та Наталія Цюпящук, шацькі гімназисти, з вчителем ОЗ НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. -гімназія» смт Шацьк Оленою Сулік та в. о. директора Шацького БДЮТ Ніною Корець. Ангеліна була нагороджена грамотою управравління освіти, науки та молоді за ІІІ місце в номінації «Проза». Наталія Цюпящук, вихованка літературної студії «Серпанок» Шацького БДЮТ, отримала диплом лауреата конкурсу в номінації «Поезія». Олена Сулік також була відзначена грамотою за підготовку переможця «Юних літераторів Волині». Та найбільшим подарунком для всіх стала збірка «За руки із дощем», де серед кращих творів юних поетів, прозаїків, казкарів, журналістів розміщені і твори талановитих юнок Шацька. Видання глибоко зворушує щирістю, правдивістю почуттів та емоцій, оригінальними образами, різновекторними поетичними обріями. До нього потрапила і поезія Руслани Сливи, учениці Шацької школи-гімназії (керівник Світлана Сорочук), яка не змогла бути присутня, однак також відзначена дипломом лауреата конкурсу.

/Files/images/P_20191031_123301.jpgДо учасників вітальні звернулись директор Волинської МАН Галина Толстіхіна, заступник директора Волинської бібліотеки Євгенія Євтушок, прозвучали настанови від майстрів слова, які уже знайшли свою стежину у світ літератури: Олесі Ковальчук, Олени Пашук, Лариси Занюк, Юлії Фінковської.

Переможці представили перші творчі надбання широкому загалу. трепетно читали власні вірші, імпровізували, ділились спогадами та переживаннями, вели мистецький діалог із присутніми.

/Files/images/P_20191031_143824.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 298