• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Як «Слово Волині» про флору і фауну розповідало

Як «Слово Волині» про флору і фауну розповідало

2015-11-10

/Files/photogallery/976/DSC_2109.jpg




Днями ми знову завітали до своїх колег, щоб у приміщенні поштового зв’язку «Укрпошта» організувати й провести виставку-зустріч «Флора і фауна в предметах колекціонування». Зі слів начальника ЦВПЗ Любомля Людмили МАРЦИНЮК та начальника ВПЗ Шацька Світлани ТЕРЕТИ, дійство такого масштабу тут відбулося вперше.
Експонатами були предмети колекціонування із зображенням флори та фауни: філателія, нумізматика, фалеристика, боністика, філуменія, філокартія, філотаймія, ex libris, книги та багато іншого. Саме для жителів Шацького та Любомльського районів – наймальовничіших куточків Волинської області – колекціонери та працівники редакції збирали матеріали. Колекцію найперше оглянули школярі та студенти. І для них ми провели природничу вікторину з цікавими запитаннями, на які вони швидко й правильно відповідали!
Впродовж всього свята шачани насолоджувалися грою на скрипці Оксани МОСІЙЧУК, викладачки Шацької музичної школи (директор Ольга Цюпяшук).
Людмила Марцинюк дуже цікаво розповідала про українську філателію, а фотокореспондент та співавтор дитячої сторінки газети «Слово Волині» Вікторія РУСИН привідкрила таємницю народження «СліВця-Райця» – поки єдиної на теренах області розважальної підбірки для найменших читачів.
Експонати про флору та фауну Шацького краю представили й викладачі та студенти Шацького лісового коледжу ім. В.Сулька (заступник директора з виховної роботи Андрій ПАНАСЮК), вчителі та школярі Шацького будинку дитячої та юнацької творчості (методист Ніна КОРЕЦЬ) та інші.
А яке свято без подарунків? І гості виставки, і ті, хто передплатили того дня «Слово Волині», їх отримали. Діти ласували цукерками, а по закінченню зустрічі дорослі залишили записи в книзі відгуків.
З цією виставкою в листопаді-грудні «Слово Волині» має намір завітати до Горохова, Ковеля, Ратного, села Шепель, Берестечка, Старої Вижівки, Нововолинська, Каменя-Каширського, Любешова та декількох сіл Ковельського району.
Ми раді запропонувати читачам та передплатникам обласного тижневика «Слово Волині» цікаві виставки, публікації на шпальтах нашої газети та сайті, а також сюжети на телеканалі «СВ».
Разом – у 2016 рік!!!
Анатолій СЄРКОВ
(за матеріалами газети "Слово Волині")
Кiлькiсть переглядiв: 242