• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Ніхто не може стати майстром, не тренуючись в майстерності

Ніхто не може стати майстром, не тренуючись в майстерності

2018-04-03

/Files/images/IMG_20180331_143213.jpg Катя Демчук та Орися Мелюх

Орися Мелюх та Катерина Демчук, вихованці гуртка «Світ фантазій» (керівник Світлана Скірак) Шацького Будинку дитячої та юнацької творчості взяли участь в обласних змаганнях з початкового технічного моделювання для молодших школярів.

На сайті Центру науково-технічної творчості учнівської молоді

висвітлено інфрпмацію про захід:

Гурток початкового технічного моделювання – це перші сходинки до великого багатогранного захоплюючого світу техніки, на які спочатку несміливо, а потім все більш упевнено ступають наші наймолодші вихованці.

Чому злітають літаки, ракети та гелікоптери, які сили допомагають кораблю триматися на плаву, а підводному човну занурюватися в глибину вод? Діти отримують відповіді на ці та на багато-багато інших питань. Заняття технічним моделюванням розвивають технічне мислення, конструкторські здібності, збагачують світогляд, активізують пізнавальну діяльність. Підсумком роботи гуртків початкового технічного моделювання є обласний конкурс – змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання, який був проведнний управлінням освіти, науки та молоді Волинської облдержадміністрації 31 березня 2018 року на базі Центру науково – технічної творчості учнівської молоді.

У заході взяло участь 16 команд, 33 учасники, які представили заклади освіти з Горохівського, Іваничівського, Камінь-Каширського (2 команди), Ківерцівського, Локачинського, Луцького, Любомльського, Маневицького, Ратнівського, Шацького районів, міст Луцька, Нововолинська, Ковеля, Володимира-Волинського та ЦНТТУМ.

В програму конкурсу-змагання входили:

– виготовлення моделі транспортної техніки;

– виготовлення композиції за допомогою об’ємних геометричних фігур;

– теоретичний залік (тестування).

Суддівська колегія відмітила активну участь та відмінну підготовку учасників команд КЗ «Іваничівський будинок дитячої та юнацької творчості», Шацького будинку дитячої та юнацької творчості, Нововолинського центру дитячої та юнацької творчості, Ківерцівського районного центру дитячої та юнацької творчості, Маневицького районного центру творчості дітей та юнацтва, Центру науково-технічної творчості учнівської молоді.


Кiлькiсть переглядiв: 400